19.07.2022

Top kancelárie v historickom centre mesta: Spoznajte ich čaro

Historické centrum Bratislavy sa neustále rozrastá a pribúda nám, čím ďalej tým viac, kancelárskych priestorov. Každá firma má vlastné preferencie a priority, na ktorých si pri výbere kancelárskych priestorov zakladá. Dobrá poloha je, ale určite, primárny rozhodujúci faktor pri výbere kancelárie. Historické centrum Bratislavy ponúka perfektnú lokalitu pre začínajúce, ale i plne fungujúce firmy. Ponuka je naozaj pestrá!

Výhody kancelárskych priestorov v historickom centre Bratislavy

Dlhé hodiny strávené dochádzaním za prácou alebo na stretnutie nie sú veľmi lákavé pre klientov, ani pre zamestnancov. Čas strávený cestovaním by každý radšej využil efektívnejšie. Práve kancelárske priestory, ktoré sú situované v centre mesta, disponujú veľkou výhodou. Vaši zamestnanci a klienti tak nemusia dochádzať do okrajových častí mesta čo, najmä v Bratislave, dokáže ušetriť množstvo času. Výhodou kancelárií v centre mesta je perfektná dopravná infraštruktúra s napojením na MHD.

Stravovanie predstavuje ďalšiu neodmysliteľnú výhodu kancelárie v centre mesta. Čím väčší počet zamestnancov, tým ťažšie je uspokojiť chuťové poháriky každého zamestnanca. V centre mesta máte na výber z obrovského množstva reštaurácií, ktoré uspokoja svojou gastronómiou, ale i časovou efektivitou.

Ďalším dôvodom je prezentácia spoločnosti. Spoločnosti, ktoré majú svoje kancelárie v centre mesta sa zvyčajne považujú za dôveryhodnejšie. Ako je to možné? Pri hľadaní konkrétneho typu spoločnosti na internete často kontrolujeme ich polohu. Ak sú situované v centre automaticky si myslíme, že sú dôveryhodnejšie a kredibilnejšie.

Faktom však je, že čím viac sa blížime do centra Bratislavy, tým cena za prenájom alebo kúpu kancelárskych priestorov stúpa. Tieto priestory sú preto lákavejšie pre firmy s väčšími finančný možnosťami. V centre mesta nájdeme sídla hlavne veľkých firiem korporátneho charakteru, ktoré sa pýšia svojimi exkluzívnymi kancelárskymi priestormi a možnosťami, ktoré im centrum Bratislavy ponúka. Avšak, Bratislava ponúka priestor pre realizáciu aj menším firmám. V centre takisto nájdete aj menšie kancelárske priestory, ktoré sú ako šité na mieru pre menšie firmy.

Kancelárske priestory v historickom centre Bratislavy

Dom u zlatého orla

Historická budova sa nachádza na hlavnej pešej zóne v historickej časti hlavného mesta. Samozrejmosťou je preto bohatá občianska vybavenosť, vrátane bánk, kaviarní, reštaurácií a ostatných služieb. Dostupnosť mestskou hromadnou dopravou je bezproblémová, zastávky autobusov a električiek nájdete v bezprostrednej blízkosti.

Viac informácií nájdete na: https://cushwakeoffices.sk/l/108/dom-u-zlateho-orla

Astoria palace

Moderné kancelárie Astoria Palace sa nachádzajú v tesnej blízkosti Grasalkovičovho paláca na Hodžovom námestí. Majú skvelú občiansku vybavenosť a bezproblémovú dostupnosť MHD, ako aj na diaľnicu, a to vo všetkých smeroch.

Viac informácií nájdete na: https://cushwakeoffices.sk/l/51/astoria-palace

OD Dunaj

Kancelárske priestory OD Dunaj v centre mesta na Námestí SNP 30, disponujú klimatizáciou, vnútornými žalúziami či neobmedzeným prístupom. Ide o polyfunkčnú budovu s obchodnými priestormi a možnosťou skladov.

Viac informácií nájdete na: https://cushwakeoffices.sk/l/66/od-dunaj

Zuckermandel CX Hill Side

Lukratívny polyfunkčný komplex priamo pod Bratislavským hradom ponúka flexibilné kancelárske priestory. Benefitom je vynikajúca dostupnosťou v atraktívnom prostredí historického centra a dunajskej promenády. Budova z roku 2017 má bezbariérový prístup, zabezpečenú strážnu službu a green certifikát BREEAM.

Viac informácií nájdete na: https://cushwakeoffices.sk/l/17/zuckermandel-cx-hill-side

The EUROPEUM

Kancelárske priestory určené aj na krátkodobý prenájom v reprezentatívnom prostredí centra mesta Bratislava boli postavené v roku 2004 a sú certifikované na úrovni Very Good podľa BREEAM. V pasáži na prízemí sú početné obchodné priestory a pri objekte je zabezpečené bezproblémové parkovanie. Výhodou je možnosť prenájmu servisovaných kancelárií.

Viac informácií nájdete na: https://cushwakeoffices.sk/l/4/the-europeum

Výber kancelárskych priestorov je komplexná úloha každej firmy, ktorá si vyžaduje čas a analýzu trhu s nehnuteľnosťami. Výber správnych kancelárskych priestorov, je prvý krok k úspešnému fungovaniu podniku.  

Share this article

Mgr. Zuzana Gurová
Mgr. Zuzana Gurová
Head of Marketing, Slovakia

Zuzana is marketing professional with over 8 years of experience in Marketing & PR at real estate sector. She is responsible for Marketing, PR and Business Development activities at Cushman & Wakefield Slovakia.