20.03.2024

Biznis centrum v Bratislave: Priestor pre nové príležitosti

Bratislava, ako centrum podnikateľských, kultúrnych a spoločenských aktivít, predstavuje ideálny priestor na rozvoj podnikateľských činností. Jedna z najviac rozvíjajúcich sa oblastí v Bratislave je práve takzvaný „Central Business District“. V tejto časti Bratislavy sa koncentrujú najväčšie developerské projekty, zameriavajúce sa na vybudovanie najmä tých najmodernejších a najluxusnejších kancelárskych budov. V tomto článku sa dozviete viac o časti „Central Business District“, ponúkneme vám náhľad do hlavných benefitov a možností, ktoré táto časť ponúka. V neposlednom rade vám kancelárske priestory na prenájom, ktoré spĺňajú tie najvyššie štandardy z našej ponuky. 

Biznis centrum, tzv. „Central Business District“. Čo to je?

Biznis centrum v Bratislave nie je len tak hocijaká lokalita, predstavuje symbol pokroku a inovácií. Táto časť je strategicky umiestnená a slúži ako obchodné centrum hlavného mesta, v ktorom nájdete širokú škálu podnikov, od startupov až po nadnárodné korporácie. Táto štvrť sa vyznačuje modernou infraštruktúrou, najmodernejšími kancelárskymi budovami a komplexnými službami od lekárni, gastro prevádzok, pošty až po rôzne maloobchodné podniky. 

Výhody a benefity „Central Business District“ oblasti

Networkingové príležitosti

Jednou z najvýznamnejších výhod Biznis centrajedinečné možnosti networkingu, ktoré ponúka. Keďže pôsobí ako podnikateľské centrum, v ktorom sú situované podniky rôzneho charakteru uľahčuje vytváranie nových spojení a spoluprác medzi spoločnosťami, podnikateľmi a profesionálmi v rôznych odvetviach.

Vysoká úroveň lukrativity pre potenciálnych zamestnancov

Vzhľadom na skvelé pracovné prostredie, ktoré táto oblasť ponúka je veľmi žiadaná pri uchádzačoch o prácu. Môžete si preto vybrať zo širokej škály talentov, a zostaviť si tak tím profesionálov, ktorý bude vyhovovať vašej špecializácií. 

Infraštruktúra a služby

Biznis centrum sa môže pochváliť dobre vybudovanou infraštruktúrou a kvalitne fungujúcimi sieťami vrátane vysokorýchlostného internetu, moderných kancelárskych priestorov a základných služieb, ktoré sú navrhnuté tak, aby spĺňali požiadavky náročného obchodného sektoru. 

Prestíž a imidž

Mať kanceláriu v „Central Business“ časti so sebou prináša určitú prestíž. Signalizuje záväzok spoločnosti k dokonalosti a umiestňuje ju medzi lídrov vo svojom odvetví. To môže výrazne zlepšiť imidž firmy a vnímanie značky, či už u klientov alebo pri konkurencii. 

Čo môžeme očakávať od „Central Business“ oblasti? 

Živé podnikateľské prostredie

Očakávajte rušnú atmosféru plnú aktivít, udalostí a príležitostí. Biznis centrum je najživšia oblasť Bratislavy plná obchodných konferencií, workshopov a seminárov, ktoré ponúkajú nekonečné možnosti vzdelávania a rozvoja.

Vysoká konkurencia

Koncentrácia podnikov znamená aj vysokú konkurenciu. Spoločnosti musia zostať na vrchole svojej hry, aby vynikli v tomto konkurenčnom prostredí.

Náklady na prevádzku

Lukratívnosť lokality prináša aj vyššie náklady, najmä pokiaľ ide o nájomné a prevádzkové náklady. Podniky si musia tieto náklady porovnať s výhodami, ktoré  boli zmienené vyššie v článku a zvážiť si či si môžu dovoliť svoje kancelárie realokovať alebo alokovať do tejto oblasti.  

Aké kancelárske priestory nájdete v lokalite Biznis centra v Bratislave?

PRIBINOVA 40, Bratislava I

Moderné kancelárske priestory sa nachádzajú na Pribinovej ulici 40 v Bratislave. Jedná sa o novú budovu, ktorá bude dokončená počas Q4 2023. Celková prenajímateľná plocha je 22 000 m2. Budova disponuje otvárateľnými oknami, zdvojenou podlahou a certifikátom BREEAM Outstanding. V rámci budovy je k dispozícii aj podzemné parkovisko a sklad.

Viac nájdete na stránke: Pribinova 40

River Park 2, Dvořákovo nábrežie, Bratislava

Ďalšia fáza multifunkčného projektu River Park, ktorá sa bude niesť v podobnom duchu, bude zahŕňať rezidencie, kancelárie a obchody. Ťažiskovým bodom projektu bude námestie s „Dunajskou kvapkou“.

Viac nájdete na stránke: River Park 2

Pribinova 19, Bratislava

Nový, moderný, administratívny komplex poskytuje na prenájom priestory s celkovou využiteľnou plochou 21 000 m2 a pýši sa prívlastkom “zelený” vďaka certifikátu LEED Gold. Priestory boli postavené v roku 2017 v lokalite na okraji mestskej časti Staré mesto s rýchlym napojením na most Apollo a diaľničný obchvat.

Viac nájdete na stránke: Pribinova 19

Biznis centrum v Bratislave je dynamická a prosperujúca štvrť, ktorá ponúka množstvo výhod pre firmy, ktoré sa chcú etablovať alebo rozširovať. Od príležitostí na rozširovanie networkingu, dobrej infraštruktúry, skvelého okolia až po rozmanitosť dostupnosti služieb. Spoločnosti sa však musia vyrovnať aj s výzvami vrátane vyššej konkurencie a nákladov. Napriek tomu zostáva Business Centrum najvyhľadávanejšou destináciou pre podniky, ktoré sa snažia rozvíjať svoj imidž a „brand“.

Share this article

Jana Luptáková
Jana Luptáková
Marketing Specialist

Jana má 3–ročné skúsenosti v oblasti content a digital marketingu. Predstavuje podporu marketingovému oddeleniu v Cushman & Wakefield na Slovensku.